Zaad is er om gezaaid te worden Donderdag,…

Zaad is er om gezaaid te worden Donderdag, 25 februari 2016

Bijbellezing: Galaten 5:22-26
Onderzoek bij uzelf of u vast op God vertrouwt, stel uzelf op de proef.
(2 Korintiërs 13:5, NBV)

Op het eiland waar ik met mijn man woon, wordt het ’s zomers erg heet. Om de effecten van de ochtendhitte te verlichten maak ik verfrissende drankjes voor ons klaar, gemaakt van passievruchten. De vruchten komen uit onze achtertuin. Toen ik op een dag het fruit plukte, zag ik een rank die maar één vrucht telde. Maar hij zag er wel prachtig uit – glimmend, groot en gezond. Deze is schitterend en ruim voldoende voor twee mensen, dacht ik. Wat een teleurstelling: toen ik hem halveerde was de vrucht hol! Van buiten zag hij er mooi uit, maar er zat noch vruchtvlees in om te eten, noch zaadjes om te zaaien.
Toen ik hierover nadacht, dacht ik eraan hoe belangrijk het is voor Christenen om authentiek en actief te zijn en ons geen zorgen te maken over uiterlijkheden. Wij zijn geroepen om anderen te dienen, om te handelen naar de vrucht van de Geest, zoals deze zich volgens Galaten 5 aan ons gegeven is. Laten wij voldoende zaadjes van het Evangelie verzamelen om daar te planten waar het nodig is. Christus heeft ons immers geroepen dit te doen.

Gebed:
Schepper God, dat wij mogen leven en geleid worden door de Geest om het zaad van het Evangelie te zaaien. Help ons, zodat wij zelfonderzoek kunnen doen en voortdurend herinnerd worden aan het leven dat wij volgens U moeten leiden. Dit bidden wij in Christus’ naam. Amen.
Centrale gedachte:
Als ik liefdevol het zaad van het Evangelie zaai, dan zorgt God voor de oogst.
Voorbede:
Mw. Maria M. Urdaz (Puerto Rico)

This entry was posted in facebook. Bookmark the permalink.