Tweede Zondag van Advent Zondag, 6 d…

Tweede Zondag van Advent Zondag, 6 december 2015

Bijbellezing: Romeinen 8:26-31
Wij weten nu, dat {God} alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens zijn voornemen geroepenen zijn.
(Romeinen 8:28, NBG ‘51)

Tijdens de zwangerschap van mijn vrouw, namen we de tijd om ons tot in de details voor te bereiden op de geboorte van onze eerste dochter. We besteedden tijd aan het kiezen van haar naam, het decoreren van de kinderkamer en haar uitzet. We wilden er zeker van zijn dat elk detail van haar geboorte vastgelegd werd.
Na zeveneneenhalve rustige zwangerschapsmaanden, ontdekte de dokter echter een complicatie. We moesten met spoed naar het ziekenhuis. Maria Eduarda werd een paar uur later geboren en naar de intensive care gebracht. En terwijl we nog in de kamer waren waar ik bevallen was, kregen mijn vrouw en ik te horen dat onze dochter het syndroom van Down had. Onze dromen en voorbereidingen stonden op zijn kop. We rouwden om het verlies van onze geïdealiseerde baby.
De dagen op de intensive care waren moeilijk. Te midden van onze angst en ons lijden riepen wij het uit naar God en God verhoorde onze gebeden. We hebben nu een gezond kind dat iedereen blij maakt met haar charisma, snelle geest en kracht.
Wanneer dingen niet gaan zoals we gepland hadden, kunnen we gefrustreerd raken of angstig worden. Maar als we ons toewijden om een gelovig leven te leiden, erkennend dat God met ons is, dan zullen we getroost en gesterkt worden. Gods zorg voor ons is echt en eeuwigdurend in elke situatie die het leven ons brengt.

Gebed:
Liefhebbende Vader, vergeef ons wanneer we de noodzaak voelen om alles onder controle te hebben en vergeten dat U onze weg leidt. Dank U dat U in moeilijke tijden voor ons zorgt. Amen.
Centrale gedachte:
God kan uit elke situatie nieuw leven halen.
Voorbede:
voor families van kinderen met het syndroom van Down.
César Eduardo Lavoura Romao (Sao Paulo, Brazilië)

This entry was posted in facebook. Bookmark the permalink.