Een misleidende autonavigatie Woensdag, 25…

Een misleidende autonavigatie Woensdag, 25 mei 2016

Bijbellezing: Jakobus 1:2-8
Soms schijnt een weg iemand recht, maar het einde daarvan voert naar de dood.
(Spreuken 14:12, NBG ‘51)

De krantenkop luidde: “Man volgt zijn navigatiesysteem en rijdt met zijn auto de rivier in.” De automobilist zei dat hij ’s avonds aan het rijden was en dat het donker en mistig was. Hij nam aan dat zijn navigatiesysteem klopte en was zich niet bewust dat de voor hem onbekende weg in een ramp zou eindigen.
Onder het lezen van de krant bedacht ik me hoe gemakkelijk we tijdens onze reis op aarde misleid of afgeleid kunnen worden. Onze wereld kan tig verleidelijke paden aanbieden die wel of niet de juiste richting voor ons blijken te zijn. Andere mensen kunnen ons overhalen, zodat wij gaan geloven dat wij de juiste keuzes maken. Maar soms kunnen die opties ons over wegen leiden die mogelijkerwijs gevaarlijk zijn.
Gelukkig kunnen wij in het gebed God dagelijks om leiding en wijsheid vragen, zodat wij weten welke paden goed zijn voor ons. Wij kunnen van God die wijsheid ontvangen die het menselijk verstand te boven gaat. Wanneer wij ons leven rond het dagelijkse gebed centreren, kunnen wij de weg vinden die ons naar een blij leven en een eeuwig thuis leidt.

Gebed:
Lieve hemelse Vader, dank U dat U ons door het leven heen leidt. Dank U voor uw wijsheid. Amen.
Centrale gedachte:
Alvorens besluiten te nemen ga ik bidden en luisteren naar Gods antwoord.
Voorbede:
voor iemand die voor een moeilijke beslissing staat.
Jerry Bragalone (Pennsylvania, VS)

This entry was posted in facebook. Bookmark the permalink.