God vertrouwen Vrijdag, 20 mei 2016 …

God vertrouwen Vrijdag, 20 mei 2016

Bijbellezing: Romeinen 8:28-31
Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
(Jeremia 29:11, NBV)

Ooit werkte ik als afdelingsmanager in een kruidenierszaak en raakte ik gefrustreerd. Ik was wanhopig dat ik geen erkenning kreeg voor mijn werk. Als gevolg hiervan dacht ik dat God mijn geloof aan het testen was om te zien of ik stand zou houden, en dat Hij mijn geloof aan het opbouwen was om mij te helpen sterker te worden of dat Hij iets aan het wegnemen was dat mij kwaad zou berokkenen of mijn toekomstige groei zou belemmeren.
Soms is het moeilijk te begrijpen wat God in ons leven aan het doen is. Wij kunnen ons afvragen: “Waarom overkomt dit mij?” Aan de andere kant kunnen wij ook zeggen: “Ik weet niet waarom dit gebeurt, maar ik weet dat ik erop kan vertrouwen dat God mij het beste wil geven.” Voor deze laatste optie kies ik.
Als ik nu terugkijk en erover nadenk hoe het mij in het leven is vergaan, zie ik Gods hand in de situatie en besef ik dat Hij mijn hele leven lang met mij is geweest en mij geleid heeft.

Gebed:
Trouwe God, bouw ons geloof en ons vertrouwen in U op. Amen.
Centrale gedachte:
God wil altijd het beste voor mij
Voorbede:
voor iemand die op zoek is naar een nieuwe baan.
Paul E. Vander Wege (Iowa, VS)

This entry was posted in facebook. Bookmark the permalink.